У Чернігові 10 січня відбулася протестна акція проти закриття галереї «Круті сходи». Її засновниця Тетяна Жогалко та її прихильники були невдоволені тим, що їхнє приміщення на другому поверсі опечатано, діяльність мистецької установи заблоковано.

Мистецька галерея «Круті сходи» заснована 1999 року. В ній виставляли і продавали роботи місцевих художників, різьбярів, майстрів. «Закриття галереї — це вандалізм, — заявила на акції депутат Чернігівської міської ради, голова громадської організації підтримки інвалідів «Шанс» Світлана Федорова. — Мені прикро, що внаслідок якихось політичних підкилимних ігор у заручниках опинилися діти, адже в галереї представлено роботи й дітей-інвалідів, якими опікується «Шанс».

Як повідомив нам голова обласного товариства «Просвіта» Василь Чепурний, правління організації змушене вдатися до непопулярних дій через фінансові борги приватних підприємців, які опікуються діяльністю «Крутих сходів». Триповерховий просвітянський будинок споживає чимало тепла, електроенергії. «Просвіта» не може утримувати його самотужки.

Чернігів.