Футбол. Низка скандалів через незафіксовані взяття воріт і сумнівні порушення у карному майданчику призвела до того, що у весняній частині чемпіонату країни на матчах працюватимуть не три, як раніше, а одразу п’ять суддів.
Таке рішення прийняв комітет арбітрів Федерації футболу України. Схожу норму влітку минулого року введено в Італії. Отже, українська Прем’єр-ліга стане другим національним чемпіонатом у світі, де за поєдинком стежитиме ціла команда представників футбольної Феміди.
Щоправда, нам ще далеко до Італії, бо в Україні витрати багатьох команд залежать не від прибутків, а від статків спонсорів. Із урахуванням того, що припинила існування столична «Оболонь», на грані зникнення балансує «Арсенал» та ще кілька клубів, додаткові витрати у багатьох команд до річного бюджету просто не закладено. А гроші на арбітрів, до речі, власники клубів виплачують чималі. Так, у лютому минулого року гонорар для рефері підняли до 96 тисяч гривень.
Тепер президентам доведеться годувати і забезпечувати проживанням уже вісьмох. Отже, українська бригада арбітрів складатиметься з головного арбітра, двох лайнсменів, двох помічників за воротами, резервного рефері, інспектора і делегата.
Лише результати
Хокей. Регулярний чемпіонат ПХЛ України. 10 січня. «Леви» (Львів) — «Компаньйон-Нафтогаз» (Київ). 0:5 (0:1, 0:3, 0:1). «Сокіл» (Київ) — «Динамо» (Харків). 2:1 ОТ (0:1, 1:0, 0:0, 1:0).
Баскетбол. Чемпіонат країни. Суперліга. 10 січня. «Донецьк» — «Дніпро-Азот» (Дніпродзержинськ). 77:61 (15:17, 18:11, 28:15, 16:18).