Пленарне засідання 10 січня

О 16-й годині роботу парламенту було продовжено — представники опозиції розблокували президію і трибуну. Глава парламенту Володимир Рибак поінформував про домовленості на Погоджувальній раді: було вирішено додати до порядку денного питання, на яких зранку наполягала опозиція. Це проекти законів про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів (у авторстві В. Швеця), закон про амністію у 2013 році (проект А. Кожем’якіна), постанови про підтримку євроінтеграційних прагнень українського народу і укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Окрім того, до порядку денного було включено кадрові питання, ратифікацію міжнародних угод, проекти постанов про призначення позачергових виборів, затвердження календарного плану проведення другої сесії.
Перед початком голосування голова фракції «Свобода» Олег Тягнибок від імені опозиції почав вимагати вилучити картки відсутніх на засіданні народних депутатів, щоб кожен депутат голосував особисто. В. Рибак зачитав прізвища відсутніх на пленарному засіданні народних депутатів. За даними парламентського секретаріату, були відсутні з поважних причин лише двоє депутатів. Однак опозиціонери помітили, що деякі депутати-регіонали голосують за своїх відсутніх колег. Глава парламенту закликав усіх депутатів голосувати особисто і лише за себе.
Народні обранці включили до порядку денного низку законопроектів і постанов, у тому числі й ті, на яких наполягали опозиційні фракції.
Щоб ухвалити проект постанови про звільнення Сергія Арбузова з посади голови Національного банку України забракло голосів — «за» проголосували лише 217 депутатів. Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк почав вимагати, щоб С. Арбузов відзвітував у парламенті за свою роботу на посаді голови НБУ та доповів про стан грошово-кредитної політики держави та її золотовалютні резерви. Однак представник Президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко запевнив, що за законом не є обов’язковим ані присутність, ані звіт колишнього голови НБУ під час розгляду подання Президента про його відставку. Для повернення до розгляду питання про звільнення С. Арбузова також не вистачило голосів.
На пленарному засіданні було прийнято лише один проект закону — про схвалення рішення Президента України про направлення національного контингенту для участі України в Операції ООН у Кот-д’Івуарі та транскордонних операціях у рамках міжмісійного співробітництва між Місією ООН у Ліберії та Операцією ООН у Кот-д’Івуарі. Доповідач законопроекту — голова підкомітету Комітету з питань національної безпеки і оборони Олександр Кузьмук зауважив, що прийняття цього закону позитивно вплине на зростання міжнародного авторитету України, посилить позиції нашої країни як надійного члена Організації Об’єднаних Націй, сприятиме зміцненню подальшої співпраці з ООН у сфері миротворчої діяльності, а також дозволить військовослужбовцям Збройних Сил підтримувати на високому рівні професійні навички та набути цінний досвід у міжнародних операціях. 
Народні депутати не підтримали проект постанови про припинення повноважень народного депутата І. Прасолова. На вимогу фракцій Партії регіонів та КПУ у засіданні була оголошена перерва, після якої головуючий закрив пленарне засідання.
Голова Верховної Ради оголосив про входження народних депутатів Юрія Благодира, Олександра Заца і Юрія Поляченка до складу фракції Партії регіонів.