Кіровоградщина — не депресивна область. Це — енергетичне серце нашої держави, потужний аграрний регіон, танцювальна столиця України. З такими напутніми і водночас прощальними словами звернувся до кіровоградців уже колишній голова обласної державної адміністрації, а нині — заступник глави адміністрації Президента України Сергій Ларін на представленні нового керівника області. Ним став теж колишній перший заступник голови ОДА Андрій Ніколаєнко, якого в новій іпостасі представив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.

Новопризначений наймолодший віднині в Україні керівник області має дві вищі дипломатичні освіти, встиг попрацювати в дипломатичних представництвах, у Кабінеті Міністрів і Верховній Раді, знає кілька іноземних мов.

Мимоволі представлення перетворилося на велелюдне прощання з колишнім головою ОДА — присутні аплодували йому стоячи, а сам Сергій Ларін не міг стримувати сліз.

Промовці — голова наглядової ради ПАТ «НВП «Радій», голова правління Кіровоградського відділення Українського союзу промисловців і підприємців Євген Бахмач, генеральний директор ТОВ «УкрАгроКом», депутат обласної ради Анатолій Кузьменко, художній керівник та солістка академічного театру музики, пісні й танцю «Зоряни» народна артистка України Антоніна Червінська, головний лікар обласної лікарні, депутат міської ради Лариса Андреєва, голова обласної ради Микола Ковальчук — відзначили велику роль Сергія Ларіна в згуртуванні кіровоградців у роботі на користь області. Вони щиро подякували за велику увагу до села, за вагомі й знакові проекти в охороні здоров’я, особливо — за центри: перинатальний і судинний та ранньої діагностики, онкодиспансер, за велику підтримку галузі культури й народної творчості...

«Лише за оновлений театр Кіровоградщина пам’ятатиме вас завжди», — запевнила Антоніна Червінська.

Насамкінець Сергій Ларін підсумував: «Я гордий, я пишаюся Кіровоградщиною і тим, що я тут жив і працював».

Тим часом Андрій Ніколаєнко висловив упевненість, що в своїй роботі зможе розраховувати на допомогу і підтримку як з боку адміністрації Президента в особі Сергія Ларіна, так і з боку Кабінету Міністрів в особі Олександра Вілкула. А сам працюватиме над тим, щоб «кожному жителю області жилося гарно й комфортно...»

Кіровоградська область.

На знімку: на зустрічі з журналістами (зліва направо) Андрій Ніколаєнко, Олександр Вілкул, Сергій Ларін.

Фото автора.