Партія регіонів має намір на наступній сесії підтримати проект постанови про євроінтеграцію України. Про це під час брифінгу заявив її лідер Олександр ЄФРЕМОВ (на знімку).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Ми голосуватимемо за той документ, який буде відпрацьований консенсусно», — сказав він.
На запитання про те, чи докладатиме ПР зусиль у процесі роботи над проектом постанови для того, щоб у цьому документі не містився пункт про звільнення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, парламентарій відповів: «Ми ні на чому не наполягатимемо. Рішення із цього питання буде ухвалено перед голосуванням, коли буде готовий проект постанови».
Крім того, він спрогнозував, що перевибори в п’яти проблемних округах будуть проведені в березні або травні. «Як відомо, було звернення нашого колеги до Конституційного Суду. Ми зібрали відповідну кількість підписів, і як тільки Конституційний Суд дасть відповідь, буде ухвалено рішення по перевиборах у п’яти округах», — зазначив О. Єфремов.
Парламентарій розповів, що в лютому міністра оборони Павла Лебедєва буде позбавлено депутатських повноважень. «Він є затвердженим міністром, і в нього є 30 днів для того, щоб вирішити це питання і внести відповідний проект постанови (заяву про складення депутатських повноважень) у Верховну Раду», — сказав він.
Також народний обранець заявив, що нині конструктивної роботи в новій Верховній Раді немає. «Дуже сподіваюся, що в кінцевому підсумку ми з представниками опозиції все-таки налагодимо роботу, і вона буде конструктивною», — наголосив регіонал.
За словами О. Єфремова, біло-сині сподіваються, що Верховна Рада все-таки виконуватиме свою головну функцію законодавчого органу влади. Бійки в новому парламенті, за його словами, свідчать про те, що «притирання проходить дуже непросто».
 
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.