У велетенській макітрі, встановленій неподалік головної ялинки Тернополя на Театральному майдані, у третій день Різдвяних свят розмішали заздалегідь зварену пшеницю, натертий мак, запарені родзинки, потовчені горіхи, мед... Готували головну різдвяну страву дванадцять господинь. Допомагав їм і голова облдержадміністрації Валентин Хоптян, з ініціативи якого відбувся перший в обласному центрі фестиваль різдвяної куті. Тернопільська кутя одразу потягнула на рекорд: всього зварили 1300 літрів смачної страви, на виготовлення якої пішло 300 кг пшениці, по 50 кг меду, маку, горіхів, по 30 кг цукру і родзинок. Факт встановлення рекорду в категорії «Кулінарія. Розміри» зафіксувала представник Книги рекордів України співачка Уляна Воробей, про що й вручила сертифікат керівнику області.
![](/images_upload/2013/01/110113/rizdvo_kutja1.jpg)