У Дніпропетровську розслідують інцидент з пожежею в трамвайному вагоні у центрі міста. Співробітники МНС підтвердили, що пожежники, незважаючи на затори в центрі міста, прибули на місце події через 20 хвилин після виклику й загасили вогонь. Дивним виявився коментар заступника директора з експлуатації КП «Дніпропетровський електротранспорт» Михайло Бойко: «На сайти зливають незрозуміло що. Була несправність трамвайного вагона. Загоряння не було! Хто бачив полум’я? Гасили, чи що? Викликали пожежних — незрозуміло хто викликав. Ми не викликали. Це чиїсь власні домисли...»

Звідки таке прагнення відхреститися від очевидного — якщо взяти до уваги фотознімки свідків події? Можливо, справа у самій причині «пожежі-не-пожежі». У будь-якому разі, зі слів директора департаменту транспорту та зв’язку Дніпропетровської міської ради Валентина Мовчана, який згодився відповісти на питання нашого кореспондента, виходить, що причина — коротке замикання через вологу, яка накопичилася в електроустаткуванні. Виявляється, із традиційно несподіваним настанням негоди транспортники раптом побачили, що в єднальних силових клемниках утворюється конденсат. Але почати щось робити не встигли.
— Ми почали попередньо-планову роботу. Але, мабуть, до цього вагона не дійшла черга. Це не недбалість і не погане ставлення до роботи з нашого боку. Як виявилося, найслабкішим місцем був цей вагон — з нього і треба було починати перевірку. Зовсім трохи не встигли, — розмірковує Валентин Мовчан. — Через те, що потрапила волога, відбулося коротке замикання. Проводи нагрілися, почали плавитися і диміти. А оскільки там працює вентилятор, то він і нагнав диму. Водій про всякий випадок перестрахувалася і викликала пожежних.
За словами чиновника, таких вагонів у місті залишилося лише чотири. Це старі чеські трамваї, куплені 2003-го й які проходили 10 років. Вони час від часу сходять з рейок, загоряються тощо. Отже, пасажирам, які заходять у вагони трамвая №1 (найкращих у Дніпропетровську), доводиться постійно грати в рулетку: пощастить — не пощастить.
Фото надано автором.