Президент Віктор Янукович призначив Олександра Якименка головою Служби безпеки України. Досі він обіймав посаду першого заступника глави СБУ — начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ. Попереднього голову Служби безпеки Ігоря Калініна глава держави призначив своїм радником. Крім того, підписано укази про призначення Сергія Ларіна заступником глави адміністрації Президента, а на його місце — голови Кіровоградської обласної адміністрації —Андрія Ніколаєнка.

Інтрига щодо останніх призначень трималася до останнього. Питання було власне не в тому, піде Ларін із Кіровоградщини чи ні? А в тому — коли? Народний депутат чотирьох скликань, Сергій Ларін у виконавчій і партійній вертикалі показав себе дуже сильним організатором і виконавцем. А ще — вдалим генератором ідей, який уміє знаходити ресурси для їх реалізації і доводити почате до кінця. Це дозволило Сергію Ларіну за порівняно короткий час не лише розв’язати чимало важливих і вагомих для області проблем, а й стати одним із кращих голів України з рейтингом підтримки населення за 70 відсотків.
Стабільно поступальний розвиток промисловості регіону, медицини, освіти і культури (відкриття обласного перинатального центру, реконструкція театру імені Марка Кропивницького, перемога у всеукраїнському танцювальному конкурсі «Майданс», придбання величезної кількості шкільних автобусів, комп’ютерного обладнання тощо), потужний ривок у спортивному розвитку регіону (будівництво спортивних майданчиків, вагома підтримка багатьох видів спорту, стабільна гра футбольної команди «Зірка» в першій лізі, чоловічої та жіночої баскетбольних команд, бейсболу тощо) — далеко не повний перелік досягнутого Кіровоградщиною, як уже зараз починають казати, «за часів Ларіна». В результаті — загальне поліпшення іміджу області, її інвестиційної привабливості...
Власне, призначення на вакантну посаду першого заступника голови ОДА Андрія Ніколаєнка — логічний крок. Адже він — людина команди, яка має докласти зусиль для збереження створеного і продовження започаткованого.
 
Кіровоградська область.