Учора Прем’єр-міністр Микола Азаров провів нараду з приводу ситуації навколо «АероСвіту». Про це повідомив сам прем’єр на зустрічі з провідними українськими вченими-економістами.
«Виникла фінансова проблема у авіаперевізника. Відповідно виникають проблеми в наших людей. Уряд зараз обговорює тему, як зняти гостроту цієї ситуації. Звичайно, це забезпечення вивезення наших людей, які застрягли там, де «АероСвіт» не виконує своїх зобов’язань щодо повернення в країну», — відзначив М. Азаров.
Він повідомив, що було ухвалено рішення про те, щоб зобов’язати відповідні служби залучати вільні літаки. «У нас їх, звісно, немає, в нас у державі є компанія для обслуговування та перевезення вищих посадових осіб, але там немає авіапарку, необхідного для перевезення такої кількості пасажирів. А літаки перебувають у такому стані, що самого Прем’єр-міністра перевозити можна, а пересічних громадян досить ризиковано», — зазначив Азаров.
Тому, за його словами, буде знайдено фінанси, щоб брати в лізинг або оренду літаки, щоб на цей гострий період забезпечити вивезення наших громадян. «Потім уже доведеться серйозно вирішувати, як відновити можливість для наших людей користуватися послугами авіаперевізників», — додав прем’єр.
Фото з сайту «Урядовий портал».