Питання призначення повторних виборів у п’яти «проблемних» округах має бути вирішено якнайшвидше. У цьому переконаний Перший заступник Голови Верховної Ради Ігор Калєтнік (на знімку).

«Хоча парламент є правомочним і за наявності 300 депутатів, але ми говоримо про те, що він має працювати в повному складі. Завтра-післязавтра це питання не вирішиться. По-перше, існує процедура розгляду подання Конституційним Судом, який нині має визначити, хто саме прийматиме рішення про призначення повторних виборів — ЦВК чи Верховна Рада. І вже після цього можна буде спрогнозувати дату проведення повторного голосування. На мою думку, що швидше вона стане відома, то краще», — цитує слова політика його прес-служба.

І. Калєтнік спрогнозував, що це питання буде вирішено під час другої сесії Верховної Ради сьомого скликання. І додав, що Комуністична партія обов’язково братиме участь у перевиборах.

Перший заступник глави парламенту зауважив також, що у зв’язку з призначенням окремих депутатів на посади в Кабінеті Міністрів, перевибори доведеться проводити ще як мінімум в одному мажоритарному окрузі.

«Мова йде не лише про ці п’ять округів — Обухів, Первомайськ, Черкаси та Черкаська область. Ітиметься і про 224-й одномандатний округ в місті Севастополі. Там вибори відбулися, але у зв’язку з тим, що обраний депутат переходить на роботу до Кабміну і має скласти свої повноваження, буде призначено нові вибори. І ми братимемо в них участь. Тому що рівень підтримки КПУ в Севастополі надзвичайно високий, і є всі шанси отримати перемогу», — заявив Ігор Калєтнік.

ДОСЛІВНО

Перший заступник Голови Верховної Ради Ігор КАЛЄТНІК:

«Ми проаналізували виборчу кампанію 2012 року і побачили, що в нас є підтримка в бага-тьох областях. У нас є гідні кандидати, які мають змогу перемогти на цих виборах».