Блокування парламенту гальмує процес нормальної роботи законодавчого органу та унеможливлює прийняття деяких дуже важливих питань. На цьому наголосив народний депутат від фракції Партії регіонів Владислав Атрошенко  (на знімку) (виборчий округ №206, Чернігівська область) в коментарі «Голосу України».
За словами обранця, він не чув, щоб у сесійній залі лунала пропозиція від депутатських фракцій про включення до порядку денного питання щодо декриміналізації статей, за якими засуджена Юлія Тимошенко. «Блокування трибуни — це крайній захід, до якого вдаватися варто тільки коли немає абсолютно ніяких важелів впливу на вирішення того чи іншого питання», — додав він.
Опозиція, за його словами, за будь-яких обставин хоче загострити кризу та показати, що парламент не дієвий. «Вони рухаються за сценарієм: що гірше — то краще. Якби опозиція більше переймалася реальними інтересами людей, то парламент був би дієвіший і блокування зводилися б до мінімуму», — сказав В. Атрошенко.
Стосовно персонального голосування парламентарій повідомив, що Голова Верховної Ради Володимир Рибак дав доручення секретаріату підготувати список народних депутатів, які не з’явилися на засідання, і вилучити їхні картки. Отже, на сьогоднішній день немає дискусії щодо персонального голосування.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.