Екс-суддя Верховного Суду України Олександр Волков виграв позов у Європейському суді з прав людини, довівши незаконність свого звільнення. Це рішення ЄСПЛ є ультиматумом парламенту щодо голосування чужими картками. Про це під час брифінгу заявив народний депутат Микола Катеринчук (на знімку) (фракція ВО «Батьківщина»).

«Європейський суд з прав людини встановив за позовом Олександра Волкова, що питання про звільнення цього судді з приводу порушень присяги було вирішено Вищою радою юстиції з порушенням статті 6 Конвенції (оскільки в той день деякі присутні в залі народні депутати голосували чужими картками). Голосування в парламенті депутатами один за одного також є нелегітимним. І несправедливо звільнений суддя Волков повинен бути поновлений на посаді, а разом з ним мають бути відновлені всі інші незаконно звільнені судді», — заявив М. Катеринчук.
Якщо вимоги, починаючи від політв’язнів Тимошенко і Луценко, а також питання Волкова не буде вирішено, то, за його словами, є всі підстави очікувати, що саміт Україна—ЄС 25 лютого у Брюсселі пройде з таким само провалом, як і в грудні 2011 року.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.