Голова Верховної Ради Володимир Рибак не підтримує ідею голосування у парламенті раз на тиждень. Про це він заявив на брифінгу після погоджувальної ради. «Я такий варіант не підтримую, — сказав В. Рибак. — Потрібен такий варіант — розглянули питання, заслухали і давайте проголосуємо за цей закон». Від цього, на його думку, залежатиме якість законопроектів.

За словами глави парламенту, депутати ще не визначилися, чи проводити годину запитань до уряду наступної п’ятниці. Керівники фракцій ще визначатимуться. В. Рибак зауважив, що опозиція вимагає прозвітувати соціально-економічному блокові уряду, однак аналіз роботи економічного блоку уряду за 2012 рік ще не проведено.

В. Рибак також відзначив, що на опрацювання до парламентських комітетів направлено близько 400 законопроектів, отож до 5 лютого, відкриття другої сесії парламенту, буде вдосталь законопроектів для розгляду.

Щодо персонального голосування депутатів, то, на думку В. Рибака, у парламенті вже створено всі умови задля цього. «Організаційно це питання вже вирішено, і не треба нічого вигадувати. Система працює вже 20 років. Голосуй за себе, а не за того хлопця, і все буде нормально», — сказав Голова Верховної Ради. Водночас він зауважив, що законами не прописано, що робити з депутатом, якщо він не голосує особисто. В. Рибак доручив голові Комітету з питань Регламенту Володимиру Макеєнку забезпечити персональне голосування депутатів і внести пропозиції до сесійної зали.