Об’єднана опозиція зареєструвала у парламенті проект закону про застосування амністії в Україні, у якому йдеться про те, що щороку в Україні має відбуватися амністія згідно із законом, прийнятим Верховною Радою. Про це повідомили на брифінгу представники фракції «Батьківщина» Андрій Кожем’якін і Григорій Немиря.
За словами голови Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрія Кожем’якіна, проект цього закону найближчим часом розгляне профільний парламентський комітет. Водночас А. Кожем’якін прямо не відповів на запитання журналістів, чи вплине ухвалення цього законопроекту на можливість звільнення для екс-прем’єра Ю. Тимошенко. «У проекті закону є положення, які зачіпають засуджених і якраз з приводу Ю. Тимошенко», — сказав Кожем’якін.
Голова Комітету з питань євроінтеграції Григорій Немиря повідомив, що у парламенті зареєстровано три проекти заяви Верховної Ради щодо відносин України з Євросоюзом і підтримки курсу на інтеграцію України з ЄС. Комітет із питань євроінтеграції негайно розгляне ці проекти заяви і винесе на голосування парламенту в п’ятницю узгоджений варіант. Поквапність із ухваленням відповідної умови парламентарій пояснив тим, що 14 січня розпочинає роботу Європейський парламент, а 21 січня розпочинається чергова сесія ПАРЄ. За його словами, ухвалення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів продемонструє виконання Україною зобов’язань перед європейською спільнотою. А на наступній сесії парламент також має ухвалити новий виборчий кодекс із урахуванням зауважень Венеціанської комісії.