Скейтери Коломиї (Івано-Франківська область) пообіцяли міському голові Ігорю Слюзару, що більше не гасатимуть вулицями стародавнього міста (вперше згадується в Галицько-Волинському літописі 1241 року), не хизуватимуться своїми екстремальними навичками на пам’ятках архітектури. Натомість 5 січня біля стадіону «Юність» відкрито перший на Прикарпатті скейт-парк.
Перемовини щодо відведення окремого місця зі спеціальними спорудами та обладнанням для охочих покататися на дошках та роверах тривали два роки. Місцева влада зізнається, що нелегко було викроїти 300 тисяч гривень (вартість об’єкта) з міського бюджету для задоволення чиїхось забаганок. Однак справа, зрештою, того варта. Відтепер коломийська молодь не дратуватиме поважних городян, не нищитиме історичні пам'ятки, натомість їй ніхто не заважатиме отримувати адреналін.
Задум місцевої влади підтримали меценати, які виділили кошти для покриття майданчика скейт-парку. Монтаж споруд здійснювали самі скейтери і, випробувавши їх першого ж дня, визнали, що це найпрофесіональніший скейт-парк у Західній Україні. На весну запланували перші регіональні змагання.
Івано-Франківська область.
Фото надане  прес-службою Коломийського  міськвиконкому.