Одразу дві приємні новини: учасники XXІ зимових Олімпійських ігор закарпатці Аннамарі Чундак та Йосип Пеняк отримали квартири на новому житловому масиві Ужгорода, а обласний центр олімпійської підготовки тепер має сучасний мікроавтобус для виїздів на тренування і змагання — сімнадцятимісний «Форд Транзит» вартістю майже 350 тисяч гривень.
До речі, центр готує три десятки перспективних спортсменів — лижників і сноубордистів. Дотепер виїздити за кордон на змагання власним транспортом можливості не було. Як розповів директор центру Золтан Минай, понад 10 років тому для них придбали автобус вітчизняного виробництва, але він зовсім не годиться для тривалих поїздок і новенькому «Форду» — не рівня. Тож мандрівки до Австрії, Франції чи Італії будуть зовсім не виснажливими.
На придбання двох однокімнатних квартир рішенням сесії обласної ради з бюджету виділили майже 600 тисяч гривень. Багаторазова чемпіонка України Аннамарі Чундак сказала, що це найцінніший дарунок за всю її п’ятнадцятирічну спортивну кар’єру. А Йосип Пеняк зауважив: «До кінця зими перебуватимемо на змаганнях, тож ремонт планую розпочати навесні. Справлятиму новосілля влітку». Керівник області Олександр Ледида переконаний, що такі новорічно-різдвяні подарунки — чудове заохочення юних обдаровань:
— Талановиту молодь треба підтримувати. Саме тому депутати обласної ради і проголосували за виділення коштів. Мало того, якщо закарпатські спортсмени братимуть участь в Олімпійських іграх й показуватимуть пристойні результати, то можуть розраховувати на цілковиту підтримку обласної влади й у вирішенні житлових проблем.
Ужгород.
На знімку: Йосип Пеняк радіє подарунку.
Фото надане прес-центром облдержадміністрації.