Футбол. «Шахтар» 8 січня розпочав підготовку до другої половини сезону. Заняття відбуваються на базі «Кірша» в Донецьку. Про плани команди клубній прес-службі розповів тренер «гірників» Мірча Луческу.
Виліт до ОАЕ має відбутися вранці 15 січня, але все залежатиме від погоди. Якщо Донбас і надалі завалюватиме снігом і ще похолоднішає, то не виключено, що дотеччани на Близький Схід вилетять на кілька днів раніше.
На першому зборі на чемпіона України чекає участь в турнірі Matchworld Сup, в якому український клуб зіграє з командами: «Замалек» (Єгипет) — 16 січня і «Аль-Гіляль» (Саудівська Аравія) — 19 січня.
— Моє завдання — дати ігрову практику всім футболістам, які будуть на зборах. Тому хтось зіграє, скажімо, першого ігрового дня турніру. Тоді виконавці, які не брали участі в першій зустрічі, проведуть товариський матч наступного дня, — пояснив румун.
Отже, контрольні поєдинки заплановано на 17 і 20 січня. Спочатку донеччани зіграють із ташкентським «Локомотивом». Суперника на 20 січня ще шукають. За словами наставника «гірників», це неодмінно буде найсильніша команда, яка зможе зустрітися з «Шахтарем» саме у той час і в тому місці.
Збори «Шахтар» завершить 22 січня контрольним матчем із пітерським «Зенітом». Після цього поєдинку лідер українського чемпіонату одразу повернеться до Донецька. А вже на 24 січня планується виліт до Ла-Манги (Іспанія). Та дата завершення іспанського етапу підготовки поки що не відома. Мірча Луческу каже, що все залежатиме від різних чинників.
Можливо, команда повернеться до Донецька одразу після завершення турніру, приблизно 3 лютого. Але не виключено, що це станеться після 6 лютого, коли збірна України проведе в Іспанії контрольну зустріч із норвежцями та збірники «Шахтаря» знову приєднаються до свого клубу.
Після гри з «Боруссією» 13 лютого і до відновлення чемпіонату країни «Шахтар», либонь, попрацює ще на одному зборі, цього разу в Антальї (Туреччина).