Криза у київському «Арсеналі» справді існує, і команда може дуже скоро змінити господаря або припинити існування.
Це визнав президент «канонірів» Вадим Рабинович, котрий докладно розповів про ситуацію в клубі:
— Після обрання мене співголовою Європейського єврейського парламенту я дуже мало буваю в Україні й більшість часу працюю у Брюсселі. Тому адміністративна команда «Арсеналу» була посилена кількома ключовими фігурами, і тепер я намагаюся розібратися, що вони напрацювали...
Клуб не впорався з головним завданням — залученням вболівальників. Ми граємо, на жаль, самі для себе. Коли я сиджу на трибуні і бачу практично на кожному матчі 300—400 уболівальників, то розумію, що цей футбол для мене одного.
Друге — загальна економічна ситуація дуже складна. А ми втратили двох своїх найбільших фінансових спонсорів. Клуб не відповідає по грі своїм витратам. У цілому команда не виконала покладених на неї завдань. Щоб ви правильно зрозуміли: у нас зарплата гравців по 30, 40 і навіть 50 тисяч євро на місяць.
За словами Рабиновича, так тривати далі не може, тому є три шляхи вирішення цього питання.
«Перший — ми запропонуємо гравцям переглянути існуючі контракти, бо виконувати фінансові зобов’язання як раніше, за наявності інвесторів, ми не можемо. Відпустимо близько п’яти дорогих виконавців як вільних агентів і тоді можемо зберегти якось клуб. Якщо на все це гравці не погодяться, тоді, я думаю, це буде глухий кут.
Другий — вся наша адміністративна і менеджерська команда не впоралася зі своїми обов’язками, і якщо є інша, яка в змозі вирішити проблемні питання колективу, — будь ласка, я готовий до 20 січня будь-якій людині або структурі передати футбольний клуб «Арсенал».
Третій варіант — знову таки до 20 січня — поява партнерів насамперед в особі представників міста. Якщо Київ та його влада зацікавлені в масовому розвитку футболу — будь ласка, я готовий і їх вислухати. Якщо всього цього не буде, «Арсенал» припинить своє існування... 20 січня — це для нас «дедлайн», в який ми повинні прийняти рішення», — цитує президента «канонірів» mіgnews.com.ua.
PS. Як відомо, свого часу Рабинович, будучи президентом баскетбольного клубу ЦСКА (Київ), довів справу до того, що славний колектив припинив існування. То що це — якась неприємна тенденція?..