Одним із найрезонансніших та тестових законопроектів є пропозиція скасувати пенсійну реформу. Таку думку висловив голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко. За його словами, більшість народних депутатів обіцяли, що одним із першочергових рішень у Верховній Раді сьомого скликання буде скасування пенсійної реформи.

«Якщо виходити з того, що всі політичні сили та депутати-мажоритарники виконають свої передвиборні обіцянки, то в парламенті нинішнього скликання є 226 голосів для ухвалення даного рішення», — зазначив голова Комітету.

На думку Миколи Томенка, фактично це голосування буде першим тестом і чітко продемонструє, скільки депутатів уже в перші місяці роботи Верховної Ради готові піти на обман своїх виборців та відмовитися від своєї передвиборної програми.

«Цілком очевидно, що Міністерство праці та соціальної політики повинно сьогодні ініціювати дискусію про те, якою після скасування нинішньої пенсійної реформи має бути цивілізована пенсійна реформа», — наголосив Микола Томенко, повідомляє його прес-служба.