Жителям Івано-Франківської області

Дорогі друзі!

Щиро вітаю вас з нагоди 75-ї річниці утворення Івано-Франківської області.

Протягом багатьох років життєстверджуюча сила не полишала мешканців мальовничого Прикарпатського краю, де поєдналися традиції європейської шляхетності, християнської моралі та національної культури, світла пам’ять дідів-прадідів та здобутки нової генерації.

Сподіваюсь, що чуття великої родини і надалі слугуватиме вам орієнтиром на шляху європейського демократичного розвитку, який обрала Україна.

Цього знаменного дня зичу вам, шановні іванофранківці, наснаги, оптимізму та мирного неба. Нехай ваші сім’ї будуть для вас міцною опорою, а друзі та колеги — надійними соратниками в реалізації добрих справ!

Здоров’я вам, нових звершень, щасливої долі і Божого благословення!

Голова Верховної Ради України Володимир ГРОЙСМАН.

Жителям Волинської області

Дорогі друзі!

Сердечно вітаю із 75-ю річницею утворення Волинської області.

Волинян різних поколінь об’єднує споконвічне прагнення до утвердження державності, соборності та самостійності України. Тут з давніх часів закладено міцний фундамент до розбудови спільного європейського дому, що відкриває для нашої країни нові можливості та горизонти.

Нині Україна змушена виборювати свою незалежність, відвойовуючи власні землі, відстоюючи права та свободи громадян. Нам судилося стати учасниками творення новітньої української історії, жити в час вирішальних змін і важливих рішень. Це висока честь і велика відповідальність перед власним сумлінням і прийдешніми поколіннями. Вірю, що ми здолаємо всі негаразди, поборемо перепони, збудуємо заможну європейську країну.

Цього святкового дня щиро дякую всім небайдужим до долі рідної землі жителям Волині, які своєю працею наповнюють кожну мить буття.

Бажаю всім вам миру і спокою, здоров’я та довголіття, невичерпної життєвої енергії і нових звершень задля процвітання Волинського краю та всієї України.

Голова Верховної Ради України Володимир ГРОЙСМАН.

Жителям Львівської області

Дорогі друзі!

З почуттям глибокої поваги вітаю всіх вас із знаменним ювілеєм — 75-ю річницею утворення Львівської області.

Львівщина — це скарбниця історичної та культурної спадщини Української держави. У всі часи львів’яни своїми руками й серцями звеличували й збагачували рідну землю, дбали про збереження національних традицій, відродження української духовності.

Нині ми переживаємо час великих випробувань, коли зі зброєю доводиться захищати цілісність і неподільність нашої держави. Львів’яни разом з усім народом щоденно переконують світ, що українці — сильна європейська нація, здатна дати гідну відсіч посяганням на свою незалежність, захистити ті цінності, до яких прагнули багато поколінь пращурів.

Цього знаменного дня маю нагоду подякувати жителям області за сумлінну працю, особистий внесок кожного у справу розвитку регіону, утвердження української державності та суверенітету. Упевнений, що спільними зусиллями ми здолаємо всі виклики сьогодення.

Нехай над Україною завжди буде мирне небо, а в серці кожного — добро і злагода!

Голова Верховної Ради України Володимир ГРОЙСМАН.

Жителям Тернопільської області

Дорогі друзі!

Щиро вітаю з ювілеєм — 75-ю річницею утворення Тернопільської області.

З далеких часів Галицько-Волинського князівства ваш край завжди був осередком боротьби за духовне і національне самовизначення українського народу, утвердження його самобутніх традицій. На Тернопільській благословенній землі невмирущою є пам’ять про її кращих синів і дочок — автора музики національного гімну Михайла Вербицького, поета Богдана Лепкого, художника Михайла Бойчука, композитора Василя Барвінського, корифея світової оперної сцени Соломію Крушельницьку, вченого-біохіміка Степана Гжицького та багатьох інших.

Вірю, що сучасна Тернопільщина гордиться своїм минулим і робить усе, щоб нащадки пишались тим, що живуть на цій прадідівській землі, яка щедро обдаровує всіх, хто її любить. Край вічної віри в найвищий ідеал нації — Українську державу — потверджує її своєю працею на благо нових поколінь.

Переконаний, що спільно ми зможемо дати достойну відповідь загрозам нашій незалежності, зробити Україну сильною європейською країною.

Тож цього знаменного дня бажаю всім вам, шановні тернополяни, щастя, здоров’я, миру, успіхів, благополуччя та процвітання.

Голова Верховної Ради України Володимир ГРОЙСМАН.

Жителям Рівненської області

Дорогі друзі!

Сердечно вітаю вас із 75-річчям утворення Рівненської області.

Святкування славного ювілею неможливе без усвідомлення та визнання заслуг багатьох поколінь, їх вагомого внеску у справу національного відродження, соціально-економічного розвитку, збереження надбань історико-культурної спадщини бурштинового краю.

Цю знаменну дату ми зустрічаємо зі скорботою за тими, хто віддав своє життя за суверенність України, і з гордістю за тих, хто боронить нині її рубежі на сході. Ми пишаємося своїм народом і, зокрема, вашими мужніми земляками, які, щиро люблячи Батьківщину, захищають її від ворогів.

Нині Україна проходить складні випробування. Але я вірю, що ми переможемо завдяки єдності та силі духу й утвердимося квітучою європейською країною.

Шановні рівненчани, нехай ваші добрі справи слугують зміцненню потенціалу області, консолідації суспільства і будуть гідні історії не лише Рівненщини, а й усієї Української держави!

Здоров’я вам, миру, благополуччя і злагоди!

Голова Верховної Ради України Володимир ГРОЙСМАН.