Гірськолижні траси гори Красія у Великоберезнянському районі — потужний комплекс зимового відпочинку, який з грудня приймає гостей.
Хоч дотепер не було великого снігу і гори ще не цілком засніжені, на базі «Красія» туристів вистачає. Завдяки спеціальним генераторам два кілометри спуску вкриті штучним снігом. Триває сезон зимових відпусток, тож охочих покататися достатньо.
На гірськолижній базі цьогоріч працює 18 інструкторів. А загалом кількадесят осіб персоналу забезпечують роботу пунктів прокату гірськолижного спорядження, дбають про безпеку відпочивальників. Як розповів генеральний директор гірськолижного спортивно-оздоровчого комплексу «Красія» Георгій Климентовський, спуски гори постійно контролюють 12 професіональних рятувальників, котрі перед початком сезону пройшли спеціальне навчання. До сезону-2012—2013 тут суттєво оновили інфраструктуру.
— Уже влітку ми працювали над якістю трас. Також додатково побудували ще один ресторан, лазню, розширили готель, відкрили різні розважальні заклади, тренажерний зал, — каже генеральний директор. — Тут також з’явилася нова стоянка для автомобілів, значно покращилася якість харчування.
— Такого рівня траси, як на Красії, немає ніде в Україні. Трасою завдовжки майже 3,5 кілометра не можуть похвалитись ні Буковель, ні Драгобрат, ні Подобовець. До того ж сюди дуже зручно добиратися — всього сотня кілометрів від обласного центру, — розповів голова ОДА Олександр Ледида. — Тож залучатимемо інвесторів для розвитку літнього туризму на Красії.
Цьогоріч на базі «Красія» пройде кілька українських та міжнародних змагань із лижного спорту та сноубордингу.
Закарпатська область.
На знімку: Красія завжди приваблює туристів.
Фото надано прес-центром облдержадміністрації.