— Усі сільські медзаклади Володимирецького району оновлять до 2015 року, — ділиться планами голова Володимирецької РДА Володимир Ткачук (на знімку).

Дотримуючись стратегії розвитку галузі охорони здоров’я, в кожному другому сільському медзакладі району вже створили сучасні умови для пацієнтів, каже він. Наприклад, ФАП у селі Каноничі розмістили у приміщенні колишнього дитсадка, попередньо облаштувавши просторі комфортні кабінети, а також забезпечили всім необхідним обладнанням для надання селянам якісної первинної медичної допомоги. На це витратили 150 тисяч гривень, до того ж ефективно використали приміщення, яке досі стояло пусткою.
Загалом торік у Володимирецькому районі осучаснили та стовідсотково оснастили шість сільських медзакладів. На це спрямували власні та грантові кошти, цільову субвенцію за сусідство з Рівненською АЕС, а також гроші з оптимізації галузі охорони здоров’я. Так, завдяки ефективному менеджменту торік у медицині заощадили 3,5 мільйона бюджетних гривень. Резерви шукатимуть і цьогоріч, запевнив Володимир Ткачук, адже без цього неможливий подальший розвиток медзакладів.
Водночас зацікавлюють фахових лікарів службовим житлом. Уже нинішнього року кадровий потенціал сільської медицини посилять десять сімейних лікарів, а загалом в інтернатурі нині навчаються 40 молодих спеціалістів.
— Сучасні умови обслуговування та підбір кадрів дали змогу Володимирецькому району вийти в лідери за впровадженням практики сімейної медицини, — каже начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Віталій Бойко. — Нині сімейні лікарі обслуговують 98 відсотків населення. Відтак люди можуть отримати якісну медичну допомогу в найближчому населеному пункті.
 
Рівненська область.