Завершення календарного робочого року для багатьох приватних підприємств, організацій та фірм асоціюється з різними плановими та позаплановими перевірками. Цим і скористалися підприємливі шахраї, що буквально поставили на вуха представників малого бізнесу Івано-Франківської області. За непроведення вищезгаданих перевірок сучасні Остапи Бендери в телефонному режимі вимагають у підприємців від 5 до 6 тисяч гривень. Для місцевого бізнесу — суми захмарні, тому навіть ті суб’єкти господарювання, що мають податкові грішки, почали звертатись зі скаргами до Державної податкової служби в Івано-Франківській області.

Упродовж грудня місцева податкова служба отримувала низку сигналів від підприємців та керівників різних структур, яким на мобільні телефони надходили повідомлення від невідомих осіб, котрі, назвавшись начальниками податкових інспекцій, намагаються виманити гроші. Щоразу ошуканці телефонували із різних мобільних номерів. Цього тижня вони активізувались на території Тисменицького, Надвірнянського та Рожнятівського районів.

У свою чергу Державна податкова служба в Івано-Франківській області звертається до суб’єктів господарювання із проханням бути пильними і не дозволяти аферистам вводити себе в оману. В разі наявності інформації про подібні випадки шахрайства рекомендує повідомляти відділ внутрішньої безпеки при ДПC в області та нагадує, що про планові податкові перевірки служба попереджає суб’єктів господарювання офіційним листом.

Івано-Франківськ.