Місто отримало спеціальну установку в рамках проекту, який реалізують дві громадські організації зі Львова та Рівного. Коштує вона 320 тисяч гривень і придбана за грант уряду США. Це означає, що орган місцевого самоврядування стотисячного Кам’янця може самостійно, без допомоги уряду налагодити систему утилізації відпрацьованих ламп і батарейок. До слова, в Україні є лише один завод у Донецькій області, який переробляє ці шкідливі елементи.
Установку можна буде прикріпити на автомобіль. Таким чином, переконана міська влада, кам’янчани ще й зароблятимуть певні кошти, щоб здешевити процес утилізації. Адже собівартість знищення однієї лампи становить три-чотири гривні.
Директор департаменту економіки Кам’янця-Подільського Володимир Хмелюк пообіцяв, що з настанням теплої пори року біля сміттєзбиральних майданчиків буде встановлено контейнери для різних видів відходів, у тому числі й відпрацьованих лампочок. Наразі на вимогу громадськості в місті вже діють кілька пунктів зі збирання лампочок та батарейок при кожному ЖЕКу.
Хмельницька область.