Футбол. Новина про начебто придбання тепер вже екс-власником ФК «Металіст» (Харків) Олександром Ярославським запорізького «Металурга» набула величезного резонансу. Щоправда, через дві години з посиланням на неназваного представника запорізького клубу з’явилося нове повідомлення, що «Металург» власника не змінив, а команда готується до свого першого після відпочинку збору у Туреччині.
Однак потік інформації щодо гучного футбольного придбання продовжувався і надалі: з’явилося повідомлення, що новим власником команди став Євген Черняк (він володіє відомою торговою маркою «Хортиця»). Той і справді кілька років тому збирався придбати «Металург», однак перед місцевими виборами 2010 року його «вичистили» із Запоріжжя всіма відомими нині «маленькими передвиборчими хитрощами». Тобто з допомогою правоохоронних та фіскальних структур. Хоча саме його підприємство було серед міських лідерів за сумою сплати до бюджетів — і це на тлі багатьох гігантів індустрії з тисячами, якщо не десятками тисяч працівників!
Вдалося зв’язатися з самим паном Черняком, який спростував навіть існування планів щодо придбання «Металурга». Але зрозуміло одне: якісь навколоклубні маневри все-таки мають місце. І вони викликають в уболівальників єдине запитання: «Навіщо це робиться?». Схоже, що тепер дуже дорогої в експлуатації іграшки збираються якось позбутися. Однак це навіть не кошеня, яке теж непросто віддати в добрі руки.
Запоріжжя.