23-річний оборонець збірної Хорватії та загребського «Динамо» Домагой Віда уклав п’ятирічний контракт із київським «Динамо», повідомив сайт fcdynamo.kіev.ua.
Новобранець киян народився в місті Осієк і є вихованцем місцевого клубу, де став гравцем першої команди. З «Осієка» він перейшов до клубу Бундесліги «Байєр» (Леверкузен), за який виступав протягом сезону. А потім повернувся до Хорватії і донедавна був гравцем загребського «Динамо».
У складі національної збірної Хорватії центральний оборонець провів 12 матчів. Дебютував 23 травня 2010 року в рідному Осієку, вийшовши на заміну на 75-й хвилині замість Даріо Срни в переможному матчі над Вельсом — 2:0.
Нинішнього сезону Віда за свій вже колишній клуб «Динамо» (Загреб) зіграв 15 матчів у чемпіонаті Хорватії (4 голи, 2 результативні передачі, 3 попередження), 6 — у кваліфікації Ліги чемпіонів (2, 1, 3), 6 — на груповому етапі Ліги чемпіонів (2 попередження).
***
Баскетбол. Успішно виступає в нинішньому чемпіонаті української Суперліги клуб «Політехніка-Галичина». В останньому турі львів’яни у гострому і захопливому поєдинку перемогли багаторазового чемпіона України маріупольський «Азовмаш» — 80:78 (22:13, 24:23, 13:23, 21:19).
На знімку: момент львівської зустрічі.
Фото Євгена КРАВСА (зі Львова, спеціально для «Голосу України»).