Футбол. Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс повідомив про успішне завершення переговорів з «Ворсклою» щодо трансферу Євгена Селіна. Оборонець приєднається до нового клубу після новорічних свят. У тренерському штабі киян триває робота із придбання й інших виконавців.
«Я можу сміливо заявити, що ми домовилися про трансфер Селіна, — сказав І. Суркіс, — про це оголосимо 2 січня. Ми підсилимося двома гравцями захисного плану. Повернули Люльку... Кого ще повернемо? Запитаєте у Блохіна.
Я готовий витратити у два рази більше для Олега Володимировича, ніж для іншого тренера. Захоплювався його грою, допомагатиму йому. Як можу це зробити? Витратити гроші».
З джерел у динамівському клубі нам стало відомо, що й інший гравець «Ворскли» та збірної України — півоборонець Роман Безус — також перейшов до «Динамо».
*** 
Як повідомляє на своєму сайті італійський журналіст Джанлука Ді Марціо, «Дженоа» та київське «Динамо» таки домовилися щодо переходу шведського оборонця Андреаса Гранквіста.
Сума його трансферу становитиме 6,8 мільйона євро, а ще передбачатимуться різні бонуси. Кияни надали банківські гарантії і викликали Мартіна Даліна, представника футболіста, для підписання договору. Тепер залишилися тільки формальності, після дотримання яких Гранквіст зможе приєднатися до київського «Динамо».
Але є інформація, що власники «Дженоа» намагаються трохи затримати цей перехід, адже хотіли б використати шведа в січневих матчах Серії А і за цей час підшукати йому заміну.
Ми вже повідомляли, що 27-річний Гранквіст — гравець національної збірної Швеції (зіграв 26 матчів, забив 2 м’ячі). Зріст — 192 см, вага — 84 кг. Амплуа — правий/центральний оборонець.
***
Збирається змінити футболку загребського «Динамо» на динамівську Києва і 23-річний центральний оборонець збірної Хорватії (15 матчів, учасник Євро-2012) Домагой Віда (182 см, 71 кг). Сезон він виступав за «Байєр» (Німеччина, Леверкузен).
Хорватські ЗМІ повідомляють, що в столиці України побував президент загребського клубу Здравко Мамич і перемовини завершилися успішно. Подейкують, що сума трансферу становить 5 мільйонів євро. Після поглибленого медогляду футболіст зможе підписати контракт.
***
Напередодні новорічних свят відбулася традиційна зустріч динамівців Києва з дітьми та їхніми батьками, котрі постраждали внаслідкок аварії на Чорнобильській АЕС.
ФК «Динамо» (Київ) вісімнадцятий рік поспіль надає допомогу благодійним організаціям «Родина» і «Квіти Полину». Двічі на рік — напередодні чергової річниці аварії на ЧАЕС і новорічних свят — динамівці зустрічаються з дітьми, даруючи їм незабутні святкові враження.
На знімку: Олег Блохін вручає дітям новорічні подарунки.
Фото із сайту dynamo.kіev.ua.