У святкові дні, як завжди, людно в галереї Миколи Цуканова «Єлисаветград», що в Кіровограді. Відкрита майже два роки тому вона притягує дедалі більше митців та колекціонерів, а її виставки — любителів живопису, інших видів мистецтва, історії та культури рідного краю. Поціновувачі живопису вже побачили роботи відомих українських художників Миколи Базилева, Наталії Юзефович, Анатолія Костенка, Федора Клименка, Олександра Шадрина та персональні виставки художників Михайла Кокіна, Василя Коркішка тощо.
Про рівень галереї свідчать й імена місцевих малярів, твори яких виставляються. Це Іван Вердиш, Борис і Юрій Вінтенки, Володимир Волохов та багато інших. А також географія заїжджих художників, які виставляють свої роботи, — з Києва, Дніпропетровська, Харкова, Кіровограда, Одеси, Ужгорода, АР Крим.
Власник салону, підприємець, а ще меценат і благодійник Микола Цуканов, згадує, що галереї пророкували швидкий занепад: мовляв, час економічної нестабільності... Але, на думку господаря закладу, по-перше, — не все вимірюється прибутковістю. А, по-друге, — до всього потрібно ставитися відповідально і з любов’ю.
Власник, працівники галереї тим часом розширюють постійну частину експозиції, де представлено старовинні листівки і фотографії, документи, грошові знаки різних періодів, предмети старовини, пов’язані з Кіровоградщиною.
Кіровоградська  область.
Факт
 
За два роки існування в галереї пройшло близько двох десятків виставок. Особливо цікавими місцеві знавці називають виставки «Український натюрморт», антикварних порцелянових ляльок ХІХ—ХХ століть із приватної колекції Вероніки Пересунько, предметів старовинного українського побуту, «Грошові знаки світу» — з приватної колекції Михайла Бондаря, оголеної натури «Я — жінка, а значить — я прекрасна»...