За два дні до Нового року депутати Івано-Франківської міської ради провели дві сесії підряд. 29 грудня вони встигли прийняти міський бюджет на 2013 рік, заслухати звіт про роботу виконавчого комітету, відправити останній у відставку та обрати нового секретаря міської ради.
У той час як міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус зачитував звіт про діяльність міського виконавчого комітету (МВК) за минулий рік, у сесійній залі депутатам роздали альтернативний проект рішення про розпуск виконкому. На пропозицію градоначальника підтримати звіт і визнати роботу МВК задовільною, у міських обранців виникло чимало запитань щодо результатів роботи виконкому та його продуктивності загалом. Намагання міського голови захистити уже не чинний виконком завершилися не на його користь: депутати 38-ма голосами проголосували за його розпуск. 
Після розпуску виконкому депутати взялися за обрання нового секретаря міської ради. Нагадаємо, що ця посада стала вакантною після того, як попередній секретар, представник всеукраїнського об’єднання «Свобода» Руслан Марцінків пройшов за партійним списком до Верховної Ради. Кандидатуру наступника вніс міський голова, і вона була єдиною. Тож таємне голосування жодних сюрпризів не принесло. 42 голосами «за» депутати обрали новим секретарем міськради «свободівця» — 28-річного Миколу ВІтенка (на знімку). Досі молодий чоловік, юрист за фахом, обіймав посаду заступника директора комунального підприємства «Єдиний розрахунковий центр».
Івано-Франківськ.
 
Довідково 
 
Івано-Франківська міська рада налічує 60 депутатів. Переконлива більшість у ній належить фракції «Свобода» — 33 мандати, 9 представників має політична партія «Фронт змін», 6 — «УДАР» — Громадський форум Івано-Франківська», 5 — «Батьківщина», 4 — Партія регіонів, 2 — «Наша Україна».
Фото прес-служби Івано-Франківської міської ради.