26 грудня на пленарному засіданні Верховної Ради Автономної Республіки Крим прийнято головний фінансовий документ республіки на 2013 рік.
У бюджеті на 2013 рік зберігається пріоритет у підвищенні заробітної плати для працівників бюджетної сфери. Зокрема, планується її збільшення з 1 січня до 1147 грн., а з 1 грудня — до 1218 грн. Крім того, фінансовий документ 2013 року характеризується зростанням витрат у захищених статтях. Збільшено витрати на галузь освіти, культуру й мистецтво, фізкультуру і спорт. Зростання витрат плановано і на соціальний захист. Відповідно до ініціатив Президента Віктора Януковича в бюджеті збільшуються витрати на виплати по догляду за інвалідами І і ІІ груп і поліпшення якості обслуговування незахищених верств населення.
Значний ресурс із зростанням до минулого року закладено за пріоритетними для автономії напрямами. Зокрема, у сфері підтримки аграрного сектору (на 44,5%) та оздоровлення пільгових категорій дітей (більше в 1,7 разу). Крім того, вперше виділяються кошти на заходи щодо енергозбереження житлових будинків та об’єктів соціально-культурної сфери, на витрати по оплаті електроенергії з перекачування води з Міжгірного водоймища в систему водопостачання м. Сімферополя (8 млн. грн.), на надання пільг в оплаті житлово-комунальних послуг багатодітним матерям, удостоєним звання «Мати-героїня» (500 тис. грн.).
Крим.
 
Цифра
 
Загальний обсяг доходів бюджету затверджено в розмірі 4,7 млрд. грн., що перевищує показники 2012 року на 935 млн. грн. Обсяг доходів загального фонду становитиме 4 млрд. 454 млн. грн. (податки і збори — 1 млрд. 992 млн. грн., трансферти з Держбюджету України — 2 млрд. 461 млн. грн.). Обсяг витрат затверджено в розмірі 4,7 млрд. грн., у тому числі загальний фонд — 4,4 млрд. грн.; спецфонд — 366 млн. грн., у тому числі бюджет розвитку — 153 млн. грн.