Учора керівництво Верховної Ради України — глава парламенту Володимир Рибак та його заступники Ігор Калєтнік і Руслан Кошулинський — привітали працівників апарату Верховної Ради із наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим. Глава парламенту зауважив, що рік, який минає, був дуже непростим, напруженим та ще й високосним, але лаяти його не потрібно, бо ми гідно прожили цей рік. В. Рибак наголосив, що в новому році люди очікують від депутатів виконання передвиборних обіцянок. Він акцентував на необхідності спрямувати зусилля на розвиток та підйом економіки, зауваживши, що нині тривають дуже непрості перемовини із Росією та з Євросоюзом. 
Хтось радить рухатися країні в один бік, хтось — в інший. «Але є політика, є економіка, є і стосунки із сусідами», — сказав В. Рибак. Тож, на його переконання, народним обранцям треба врешті-решт закінчити передвиборну риторику, почути один одного і розпочати працювати над законами: «Ворогів у державі немає, — підкреслив Голова Верховної Ради. — У нас є держава Україна. І Господь Бог нам усе дав — і родючу землю, і працездатних людей. Нам треба почути один одного».
Глава парламенту вкотре висловив думку, що головний майдан для дискусій повинен бути перенесений у парламентські комітети, і запевнив, що наполягатиме на цьому, доки працюватиме на високій посаді. Комітети можуть приймати будь-які рішення і вносити їх до сесійної зали. Водночас керівник парламенту пообіцяв, що його двері завжди будуть відчинені для всіх депутатів незалежно від того, яку політичну силу вони представляють. В. Рибак відзначив високий професіоналізм працівників парламентського апарату і запевнив, що у Верховній Раді «ніяких революцій не буде». Він подякував їм за чесну, сумлінну працю, висловивши задоволення з того, що рівень підготовки парламентських фахівців настільки високий, що за ними стоїть черга інших роботодавців — від бізнесових структур до адміністрації Президента.
Характеризуючи соціально-економічну ситуацію в державі, В. Рибак запевнив, що реформи, започатковані Президентом України, особливо в соціальній сфері, будуть реалізовані, а розвиток економіки дозволить вирішити багато нагальних питань, у тому числі зростання зарплат і пенсій. «У 2013—2014 роках повинні бути відчутні результати реформ і покращення життя людей, — сказав В. Рибак. — І над цим повинні працювати три гілки влади».
Звертаючись до журналістів, глава парламенту відзначив, що треба критикувати владу і депутатів, але, водночас, показувати й позитивні досягнення, щоб у людей з’явилася віра в краще майбутнє. Адже, скажімо, за рік, що минає, відкрито 700 нових підприємств, нові лікарні, дитсадки, школи.
Голова Верховної Ради побажав працівникам парламентського апарату в новому році здоров’я, наснаги, родинного затишку. А народний хор працівників парламентського апарату виконав колядки та щедрівки.
 
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.