Гільдія власних кореспондентів національних ЗМІ в Одесі третій рік поспіль присудила одеському міському голові Олексію Костусєву антинагороду «Стоп-кран одеської журналістики».
Керівник первинної організації НСЖУ Гільдії власних кореспондентів Олександр Левіт розповів, що на зборах за підсумками 2012 року одноголосно в режимі відкритого голосування присуджено нагороду «Стоп-кран одеської журналістики» одеському міському голові Олексію Костусєву. Цю нагороду з формулюванням «За вагомий особистий внесок у боротьбу зі свободою слова в Одесі, створення перешкод у виконанні професійних журналістських обов’язків, переслідування опозиційних ЗМІ»
О. Костусєву вручено втретє.
Відповідно до положення про нагородження, якщо одна й та сама особа отримує нагороду тричі поспіль, то вона переходить до неї на вічне зберігання. Для того щоб провести вручення нагороди, Гільдія власкорів звернулася з листом до О. Костусєва із проханням призначити дату й місце вручення премії. Згідно з положенням, у разі відмови одержувати премію, «Стоп-кран» і диплом буде відправлено до міськради рекомендованим листом.
Антинагороду «Стоп-кран одеської журналістики» уперше О. Костусєву присудили в 2009 році, коли він обіймав посаду голови Антимонопольного комітету України; вдруге — в 2011 році. «Стоп-кран одеської журналістики» присуджується із 1999 року.
Одеса.