У Житомирі з’явилася «Мистецька алея». Виготовлена і встановлена вона за кошти одної з відомих компаній і складається з п’яти арок, кожна з яких присвячена видатному місцю чи події з історії Житомира.

Відкриває алею композиція із зображенням будівлі, в якій тепер розташована міська рада, а колись навчався видатний композитор Б. Лятошинський, викладав музику М. Скорульський, а у 1903 році співав Ф. Шаляпін. Інсталяція на космічну тему нагадує, що в місті народився головний конструктор перших ракетно-космічних систем Сергій Корольов. Є і стилізоване зображення 37-метрового монумента, встановленого на одному із наймальовничіших пагорбів міста на честь визволителів Житомирщини. А ще — старої водонапірної вежі, що стала одним із символів областного центру. Символічно розкрито і тему звитяжної праці.

Новий об’єкт одразу ж потрапив до Книги рекордів України як перша в країні кована алея.

Але в Житомирі думки щодо новинки розділилися. Одним вона сподобалася. Інші ж стверджують, що зроблено все не так і встановлено не там, бо вона не вписується в коротку й нешироку пішохідну вулицю Михайлівську. А члени Спілки ковалів навіть принесли на урочисте відкриття алеї похоронний вінок, стверджуючи, що відбувається похорон поваги влади до громадськості. Міський голова Володимир Дебой прокоментував акцію так: ці люди просто образилися, що не вони пройшли відбір.

Фото управління зі зв’язків з громадськістю Житомирської міськради.