Заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський спільно з народними депутатами України Іриною Фаріон, Андрієм Мохником та Юрієм Михальчишиним відвідали Національну парламентську бібліотеку України.
Народні депутати ознайомилися з історією бібліотеки, яка активно працює вже майже 150 років. Як відомо, на сьогодні Національна парламентська бібліотека очолює національну бібліотечну систему держави, є методичним та координаційним центром з питань бібліотекознавства, бібліографознавства, документознавства, а наукові працівники закладу беруть участь у розробці державної політики у галузі бібліотечної справи та її реалізації.
Оглядаючи бібліотечні зали та спілкуючись з керівництвом і колективом Парламентської бібліотеки, Руслан Кошулинський зауважив, що головним завданням української бібліотеки є і залишатиметься не просто доступ громадян до інформації, а збереження культури й духовних цінностей українського народу. Він наголосив, що навіть у наш стрімкий час інформаційних технологій «жива книга» нічим не може бути замінена.
Говорячи про проблеми, які в сьогоднішніх умовах постають у роботі бібліотек України загалом та Національної парламентської бібліотеки зокрема, працівники закладу звернули увагу на реальну проблему, яка потребує якнайшвидшого розв’язання — відсутність у Державному бюджеті України на 2013 рік коштів на передплату періодичних видань для бібліотек, підпорядкованих Міністерству культури України, в тому числі й для Національної парламентської бібліотеки. Руслан Кошулинський назвав таку ситуацію неприпустимою та наголосив, що Верховна Рада повинна взяти розв’язання цієї проблеми під особливий контроль.
Окрім того, під час зустрічі велику увагу було приділено питанню вдосконалення законодавства України про авторське право. Зокрема, йшлося про надання бібліотекам права оцифровувати видані твори та розміщувати їх для користування у власній локальній бібліотечній мережі. Наукові працівники бібліотеки також звернули увагу на те, що подібна практика існує в багатьох європейських країнах.
Наостанок заступник Голови Верховної Ради Р. Кошулинський та народні депутати пообіцяли, що такий візит народних обранців до Національної бібліотеки є не останнім та на підтвердження своїх слів зареєструвалися у секторі обслуговування читачів і отримали читацькі квитки.
Прес-служба заступника Голови Верховної Ради України.