У Кіровограді з’явився ще один дитячий будинок сімейного типу в рамках щорічної благодійної акції «Рінат Ахметов, Ігор Крутой — дітям». Будинок для сім’ї Кожанових, в якій виховується семеро дітей, за півтора мільйона гривень придбав благодійний фонд «Розвиток України». Щоб пересвідчитися, наскільки добре живеться вихованцям дитячого будинку, і вручити подарунки, в День Святого Миколая до них завітали давні друзі — засновник фонду «Розвиток України», президент футбольного клубу «Шахтар» Рінат Ахметов, композитор Ігор Крутой і голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Ларін.

 

Руслан і Людмила Кожанови мають вісімнадцятирічну доньку. А коли померла рідна сестра Людмили, вони взяли на виховання її доньку Настю. Пізніше трапилися біда з батьками однокласника дівчинки, і хлопчик теж знайшов притулок у сім’ї Кожанових. Два місяці тому сім’я поповнилася ще й семирічною Ганнусею і десятирічним Антошком. А щоб у сім’ї було, як у рукавичці, Руслан із Людмилою взяли до неї ще й трирічну Юлечку. За всіх батьківських турбот, приділяючи дітям максимум уваги і віддаючи всю свою любов, пані Людмила продовжує працювати в державній лабораторії ветеринарної медицини. Щоправда, вже останні місяці. Відколи сім’я Кожанових успішно пройшла курс підготовки кандидатів у прийомні батьки і була обрана фондом «Розвиток України» для створення дитячого будинку сімейного типу, Людмила Кожанова вирішила присвятити себе дітям. Домашні клопоти, уроки, дозвілля — все це Кожанови роблять гуртом, великою дружною родиною.

За родинним столом із домашніми ласощами, вітальними віршиками у виконанні дітлахів і добрим настроєм поважних гостей зустрічали всією сім’єю. Не було тільки старшої, яка навчається, і меншої, яка на час масових відвідин залишилася в будинку малятка. Рінат Леонідович та Ігор Якович на свято Миколая завітали на гостину з м’якими іграшками, футбольними м’ячами та солодощами.

Сергій Ларін вручив на святкові входини таку потрібну посудомийну машину, а кіровоградські меценати допомогли з придбанням меблів, іграшок, дитячої літератури, мультфільмів тощо.

У наступному році сім’я також отримуватиме газету Верховної Ради «Голос України». Наш власний кореспондент також передав фонду Ріната Ахметова лист-прохання про допомогу двомісячній дівчинці, яка народилася з критичною вагою, а нині втрачає зір.

У «Барвінку» живуть майбутні футболісти і композитори

Звичайно, під час поїздки гості не могли минути дитячий будинок «Барвінок» — підшефний заклад Національного олімпійського комітету України. Маленькі барвінчата радо зустрічали гостей і показали їм свої кращі спортивно-хореографічні номери. Своїм талантом юні вихованці тренера зі спортивної гімнастики Тамари Гасман вразили колись і голову НОК Сергія Бубку. Відтоді барвінчата не тільки добрі друзі всіх українських спортсменів, а й самі — активні юні спортсмени. Тож хлопчаки з футбольної команди «Барвінок» не могли не скористатися нагодою і не поділитися своїми мріями з президентом кращого футбольного клубу України — стати видатними футболістами й тренерами. Рінат Ахметов високо оцінив фізичну підготовку барвінчат.

Не обійшлося й без сюрпризу для Ігоря Крутого — хлопчики та дівчатка щиро й проникливо виконали пісню композитора «Музика».

Прем’єра від маестро

Тепло й захоплено зустрічали гостей учні Кіровоградського музичного училища — альма-матер Ігоря Крутого. В розмові зі студентами і викладачами закладу Ігор Крутой пригадав роки свого навчання в Кіровограді, свого улюбленого викладача — Кіма Шутенка, відповів на запитання студентів. Разом Ігор Крутой та Рінат Ахметов презентували для училища надзвичайний подарунок — рояль всесвітньо відомого виробника марки «Stеіnwау», що вважається одним із кращих у світі. Сам маестро виконав на роялі одну зі своїх нових композицій, що увійде до нового, спільного з Ларою Фабіан альбому. Тож можна стверджувати, що в Кіровограді відбулася прем’єра нового хіта маестро.

Композитор зізнався, що, їдучи до Кіровограда, він дуже хвилювався і радів. Пригадав, як минулого року разом із Рінатом Ахметовим вирішили, що це буде не просто поїздка, а продовження благодійної акції «Рінат Ахметов, Ігор Крутой — дітям». Так і сталося.

Фото автора.

З основних напрямів і проектів фонду:

 

- усиновлення і розвиток сімейних форм виховання;

- сім’я для дитини;

- збережемо дитині сім’ю;

- сирітству — ні;

- технології профілактики соціального сирітства;

- щорічна благодійна акція «Рінат Ахметов, Ігор Крутой — дітям».

У новому будинку сім’ї Кожанових.