На засіданні робочої групи УЄФА у Ньоні (Швейцарія) комітет арбітрів європейського футбольного союзу переглянув суддівські категорії у чоловічому та жіночому футболі, а також у футзалі на другу половину сезону 2012/2013. Визначаючи категорію рефері, брали до уваги різні критерії, зокрема, оцінки за суддівство, рівень фізичної підготовки, знання іноземних мов, участь у курсах союзу та рейтинг в національних змаганнях.
Усього існує п’ять суддівських категорій: «еліт», «еліт девелопмент», перша, друга і третя. До списку потрапили 14 представників з України.
Чоловічий футбол: перша — Сергій Бойко; друга — Євген Арановський, Олександр Дердо; третя — Анатолій Абдула, Ярослав Козик, Юрій Можаровський, Анатолій Жабченко.
Жіночий футбол: «еліт» — Катерина Монзуль; третя — Ірина Петрова, Катерина Зора.
Футзал: «еліт» — Олег Іванов; перша — Сергій Дребужан; друга — В’ячеслав Дараган, Геннадій Гора.
Призначення для наших
Українські арбітри Сергій Бойко та Катерина Монзуль (на знімку) отримали призначення від Комітету арбітрів УЄФА на матчі молодіжного та жіночого чемпіонатів Європи 2013 року.
Арбітр першої категорії Сергій Бойко став одним із шести рефері, котрі працюватимуть на фінальній частині молодіжного Євро-2013, матчі якого відбуватимуться з 5 по 18 червня 2013 року в Ізраїлі.
Катерина Монзуль, рефері елітного дивізіону УЄФА, потрапила до списку з дев’яти арбітрів, які обслуговуватимуть поєдинки фінальної частини жіночого Євро-2013 (10—28 липня, Швеція).
Фото www.ffu.org.ua.