Таке рішення ухвалив виконком Федерації футболу України. За 64-річного уродженця Сумщини Михайла Фоменка проголосували одноголосно. Як відомо, інший кандидат — швед Свен-Горан Ерікссон — на засідання виконкому не прибув.
Свого часу Фоменко виступав за луганську «Зорю» та київське «Динамо». У складі динамівців тричі ставав чемпіоном СРСР, вигравав Кубок кубків і Суперкубок УЄФА. Провів 24 матчі за національну і 5 поєдинків за олімпійську збірні СРСР. Срібний призер Євро-72 і бронзовий медаліст Олімпіади-76.
Завершивши кар’єру гравця, працював асистентом тренера в «Динамо» (Київ), на самостійній роботі очолював «Фрунзенець» (Суми), «Гурію» (Ланчхуті), збірну Іраку, ЦСКА (Київ), «Металіст» (Харків), «Металург» (Запоріжжя), «Таврію» (Сімферополь). 1993 року привів київське «Динамо» до перемог у чемпіонаті та Кубку України.
Тренером молодіжної збірної України виконком ФФУ призначив 44-річного Сергія Ковальця, котрий виступав за збірну України, «Динамо» (Київ), «Дніпро», «Карпати», «Металург» (Запоріжжя), «Оболонь», «Твенте» (Нідерланди). А як тренер очолював ФК «Львів», «Оболонь» (Київ), «Металург» (Запоріжжя) і «Татран» (Словаччина).