Новий власник ФК «Металіст» 27-річний Сергій Курченко виступив із заявою, котру оприлюднено на офіційному сайті клубу, зокрема він розповів, що є корінним харків’янином і завжди вболівав за «Металіст»:
— Я вдячний Олександру Ярославському за те, що він зробив для розвитку клубу та для всього українського футболу. Він узяв клуб, коли той знаходився у Першій лізі й переживав найгірші часи. За сім років свого президентства шість років поспіль вигравав бронзові медалі чемпіонату країни, також команда дійшла до 1/4 Ліги Європи.
Угода між нами відбулася на ринкових взаємовигідних умовах. Олександр Ярославський отримав високу компенсацію, а я — те, про що мріяв з дитинства, — футбольний клуб «Металіст». Я прекрасно розумію, що сьогодні всіх уболівальників хвилює одне питання: що буде з нашою командою? Може, з моєї сторони це буде нескромно, але я хочу поділитися своїми амбіціями.
Не хочу дивитися в спину донецькому «Шахтарю» і київському «Динамо», не хочу щороку святкувати здобуття бронзових медалей українського чемпіонату. Прагну, щоб на нашому стадіоні лунав гімн Ліги чемпіонів. Наша мета — протягом трьох років виграти «золото» чемпіонату, а через п’ять — привезти до Харкова європейський кубок.
Відомо, що на реконструкцію стадіону «Металіст» було витрачено 100 мільйонів доларів, 30 мільйонів вклав Олександр Ярославський, а 70 мільйонів виділено з міського бюджету. У конфлікті між міською владою та Олександром Ярославським я не брав жодної участі. Як на мене, вихід із ситуації є. Найближчим часом зроблю офіційну пропозицію міській владі викупити їхню частку і стати 100-відсотковим власником стадіону. І щоб заплачені мною кошти витратили на потреби міста та області.