Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 14-й тур. 1 грудня.
«Дніпро» — «Металург» (Донецьк). 1:1. Голи: Коноплянка, 16 — Мораєс, 11.
«Дніпро»: Бойко, Влад (Бруну Гама, 57), Мазух, Дуглас, Лучкевич (Шахов, 87), Ротань, Чеберячко, Коноплянка, Кравченко, Зозуля, Селезньов (Матеус, 72). Тренер — Мирон Маркевич.
«Металург»: Бандура, Соболь, Путівцев, Чечер, Нойок, Габріел (Барановський, 85), Прийма, Морозюк (Нельсон, 61), Лазич, Алешандре (Овсепян, 73), Мораєс. Тренер — Володимир Пятенко.
Рефері — Ярослав Козик (Мукачеве).
Дніпропетровськ. «Дніпро-Арена». 1 250 глядачів. Мінус 12 градусів.
Ще в дебюті поєдинку суперники обмінялися голами. Рахунок відкрили гості. Після виконання стандарту Карвальо поборовся за м’яч і скинув його під удар Мораєсу. Той обіграв Дугласа та пробив низом, м’яч від бокової стійки відскочив у ворота. Воротар господарів Бойко й оком не моргнув.
З відповіддю дніпропетровці не забарилися. Коноплянка після навісної передачі від Лучкевича потужним ударом забив м’яч у ворота «Металурга». Але, хоч як намагалися дніпропетровці, зламати оборону гостей їм так і не вдалося. Підопічні Володимира Пятенка не знітилися, чудово оборонялися і цілком заслужили цю нічию.
Наставник «Дніпра» Мирон Маркевич звернувся до керівництва клубу про необхідність нових трансферів, адже, на його думку, в команді тепер багато баласту.
«Усе залежить від президента клубу. Я озвучив усі позиції, які нам потрібні. Ми працюємо, є люди на ці позиції. Але нема сумнівів, що «Дніпро» потребує посилення. Є багато проблемних позицій: лівий оборонець, опорні півоборонці. А головне — це диспетчер, котрий нам потрібен, мов кров з носа», — каже Мирон Богданович.
А тим часом, втрата двох очок змусила «Дніпро» поступитися «Шахтареві», котрий за рівної кількості очок має ліпшу різницю забитих і пропущених м’ячів, другою позицією в турнірній таблиці.
Учасникам чемпіонату цього року залишилося зіграти лише пропущений 10-й тур. Він відбудеться 5, 6 і 7 грудня.