Зв’язківці б’ють на сполох. Тисячі мешканців Херсонщини штучно позбавлені можливості передплачувати газети та журнали. Останні два роки місцеві фірми-забудовники здають у експлуатацію багатоповерхове житло, взагалі не обладнуючи під’їзди скриньками для кореспонденції. Коли власники нових квартир починають обурюватися з цього приводу, їм пропонують придбати обладнання за власні гроші або попросити зробити це міжрайонний вузол «Укрпошти». Але одна така скринька коштує не менше 130 гривень. Треба ще й знати, де її можна купити, — такий товар на базарі чи в магазині не продається. До того ж не кожному новоселові з числа пільговиків (інвалідів, військовослужбовців, вчителів та медиків) він по кишені. А зв’язківцям кошти на нові скриньки просто не виділяють, тож забезпечувати ними нові багатоповерхівки вони не в змозі.
Виходить, що й доставляти періодичну пресу та іншу кореспонденцію в такі висотки для листонош — суцільна морока. Та й люди перестали передплачувати пресу додому, не сподіваючись вчасно її отримати.
Проблема набула такої гостроти, що обговорювали її на спільній нараді в місті Каховці працівники відділень зв’язку та редактори районних і обласних видань Херсонщини. Вони дійшли висновку: відсутність поштових скриньок у багатоповерхівках — це тисячі втрачених передплатників. Учасники форуму проголосували за те, щоб звернутися до уряду з пропозицією обов’язково включати зв’язківців у члени комісій з прийому житлових багатоповерхівок у експлуатацію — якщо не буде скриньок у під’їздах, вони актів не підписуватимуть. У такому разі купувати злощасні скриньки доведеться фірмам-підрядникам, а оплачувати — замовникам будівництва. Через додаткові витрати на них будівництво автоматично подорожчає. Тож чи піде на це влада?