Керівники Закарпатської області знайомилися з роботою басейних комплексів у місті Берегове та селі Косине.

Комплекс басейнів біля спортбази «Закарпаття» в Береговому побудували понад півстоліття тому. Особливість цієї купелі — термально-лікувальна вода. У будь-яку пору року температура сягає 50 градусів. Проте воду охолоджують до 35 С0. Процедури у цьому басейні допомагають поліпшити здоров’я людей, що мають проблеми з опорно-руховою системою, лікують захворювання шкіри.

Центр відпочинку «Косине. Термальні води» розташований біля угорського кордону. Тут працюють 4 басейни з гарячою водою. Лікуються у закладі ті, хто має проблеми з опорно-руховою, нервовою, серцево-судинною системами. Будівлі корпусу — сучасні, чим якісно відрізняються від комплексу у райцентрі.

За словами голови ОДА Олександра Ледиди, ця справа потребує капіталовкладень, адже туристи та охочі оздоровитися вимагають і комфортних умов. А під час розробки туристичних програм фахівцями обласних управлінь доцільно більше уваги приділяти саме питанню розвитку комплексів з термальними басейнами. Бо поліпшити здоров’я сюди їдуть з усіх областей заходу України.

На знімку: гаряча вода і взимку поліпшує самопочуття.

Фото надане прес-центром ОДА.