Україна і Росія продовжуватимуть співпрацю в різних напрямах, і вона буде ефективною, особливо з огляду на стратегічне партнерство наших країн. Таку думку висловив учора Голова Верховної Ради України Володимир Рибак під час зустрічі з Головою Комітету у справах СНД і зв’язках зі співвітчизниками Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації Леонідом Слуцьким (на знімку).
В. Рибак подякував російській стороні за активну участь її представників у міжнародному спостереженні за виборами до Верховної Ради України. «Для нас дуже важлива об’єктивна оцінка виборчого процесу, без застосування «подвійних стандартів», — зазначив він. Керівник парламенту висловив упевненість, що новий склад Верховної Ради України буде налаштований на розвиток конструктивної співпраці з Росією в дусі стратегічного партнерства.
В. Рибак зазначив, що після затвердження складу української частини Міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України і Федеральних Зборів Російської Федерації можна буде розпочати підготовку до її одинадцятого засідання.
Сторони наголосили на важливості подальшого розвитку парламентської складової двосторонньої співпраці на рівні парламентських «груп дружби».
Л. Слуцький передав Голові Верховної Ради України запрошення Голови Державної Думи Росії Сергія Наришкіна відвідати з офіційним візитом Російську Федерацію.
В. Рибак, висловивши вдячність за запрошення, зазначив, що такий візит можливий наприкінці першого кварталу наступного року.
Обговоривши низку питань, які стоять на часі і в економічній, і в гуманітарній сферах, сторони були одностайні в думці, що для реалізації багатьох напрямів потрібні двосторонні урядові документи. У цьому контексті В. Рибак наголосив, що «парламент забезпечить для уряду всю необхідну законодавчу базу».
«Ми бажаємо нашим народам лише доброго, і спільно зробимо для них тільки добре», — наголосив В. Рибак.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.