Фракція КПУ у вигляді народного контролю стежитиме за виконанням зобов’язань нового уряду. Таку думку висловив Перший заступник Голови Верховної Ради Ігор Калєтнік (на знімку), коментуючи призначення керівництва Кабінету Міністрів.
Зокрема, за словами І. Калєтніка, зробити висновок, наскільки вдалою виявиться нова команда урядовців, можна буде дещо пізніше.
«Ви знаєте, що Микола Азаров під час балотування на посаду Прем’єр-міністра в сесійній залі взяв на себе надзвичайно багато зобов’язань», — каже перший заступник глави парламенту.
Як вважає Ігор Калєтнік, сьогодні в Україні в особливо критичній ситуації перебувають медична та освітянська галузі, соціальна сфера.
«Ми бачимо, наскільки складно з тих чи інших причин сьогодні вирішуються соціальні питання. Під час виборчої кампанії особливо багато популізму звучало від партії Наталії Королевської «Україна — вперед!». І тепер, коли вона стала міністром праці та соцполітики, — це дуже сміливе рішення з її боку погодитися на цю посаду. Її партія зазнала цілковитого фіаско на виборах. І український народ їй не повірив! Навряд чи кращі успіхи в неї будуть на посаді міністра. Хоча шанс вона отримала», — заявив член президії КПУ.
«І саме в цьому аспекті уряд бере на себе дуже велику відповідальність. А від того, наскільки новий уряд ефективно працюватиме, залежатиме і те, скільки часу він пропрацює», — сказав Ігор Калєтнік.
Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.