Підготовка Національного плану дій на 2013 рік завершується — незабаром він буде затверджений відповідним Указом глави держави. Про це Президент України Віктор Янукович сказав на вчорашньому засіданні Ради регіонів.
Він наголосив, що керівники виконавчої влади повинні забезпечити належне виконання завдань, спрямованих на реалізацію структурної перебудови економіки з максимальною участю національного капіталу та фокусуванням на внутрішній ринок.
Глава держави наголосив, що аграрний сектор є одним із ключових напрямів реформ у нашій державі.
«Ми черговий раз продовжили мораторій на продаж сільгоспземель. Проте відстрочка нарешті має бути справді використана для створення умов для повноцінного впровадження ринку землі», — зауважив Віктор Янукович.
Серед пріоритетів державної політики на 2013 рік залишається послідовна реалізація політики соціальної справедливості. В умовах жорстких бюджетних обмежень, підкреслив Віктор Янукович, має відбуватися вдосконалення організації соціальної сфери, посилення адресності соціальних видатків.
У 2013 році, також зазначив глава держави, влада продовжить працювати над стабілізацією Пенсійного фонду та формуванням джерел для наступних підвищень пенсійних виплат.
Пріоритетом реформи системи охорони здоров’я на наступний рік він назвав становлення дієвої системи екстреної медичної допомоги та розбудову мережі первинної медичної допомоги в усіх регіонах.
Президент звернув окрему увагу на необхідність підвищення рівня залученості приватних компаній до соціально значущих проектів.
Окрім того, окремим важливим питанням Віктор Янукович назвав подальше реформування оборонно-промислового комплексу. «Чекаю від профільного комітету при Президентові України конкретних пропозицій до плану дій на наступний рік вже найближчим часом та від Міністерства оборони і, безумовно, «Укроборонпрому», — зазначив Віктор Янукович.
Учасники засідання Ради регіонів голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв і міністр соціальної політики України Наталія Королевська.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.