Народний депутат від Компартії Вікторія Бабич зареєструвала у Верховній Раді свій перший законопроект. 

Його основне завдання — сприяння підвищенню соціального статусу та рівню матеріального забезпечення педагогічних, медичних і фармацевтичних працівників державної та комунальної форм власності, які працюють в сільській місцевості. Законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо соціальних гарантій педагогічним, медичним і фармацевтичним працівникам, які працюють в сільській місцевості, зареєстрований у парламенті під номером 1061. До авторського колективу, повідомила прес-служба КПУ, увійшли також народні депутати-комуністи Петро Симоненко, Сергій Гордієнко, Михайло Герасимчук. Проект передбачає внесення відповідних змін до законів: «Основи законодавства України про охорону здоров’я» та «Про освіту». Ним, зокрема, пропонується запровадити додаткові соціальні гарантії у вигляді вирішення питання пільгового забезпечення житлом педагогічних та медичних працівників. Відповідно до документа, це може бути службове житло (будинок або квартира), набуття права власності на надане працівнику в користування службове житло (у разі, якщо безперервний стаж роботи за фахом у державній установі в межах одного населеного пункту становить не менше 15 років), або одержання безвідсоткового довгострокового (25—30 років) кредиту для придбання або будівництва індивідуального житла. 
Відповідно до законопроекту, педагогам та медикам надаватиметься щорічна матеріальна допомога в розмірі одного посадового окладу (ставки заробітної плати), щорічна грошова винагорода в розмірі одного посадового окладу за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків та щомісячна надбавка в розмірі 50% посадового окладу протягом перших семи років роботи за фахом для заохочення молоді до працевлаштування в сільській місцевості.
Депутати пропонують також надати їм соціальні бонуси у вигляді безвідсоткового кредиту для придбання приватного автотранспорту та безплатної передплати вітчизняних фахових журналів, скасувати деякі обмеження щодо забезпечення соціального захисту медичних та педагогічних працівників державних закладів у сільській місцевості, передбачені статтею 57 Закону «Про освіту» та статтею 77 Закону «Основи законодавства України про охорону здоров’я».
«Прийняття цього проекту як закону дасть змогу підвищити рівень оплати праці та соціального захисту, а також соціальний статус педагогічних і медичних працівників у сільській місцевості. Будуть підвищені соціальні гарантії для працівників освіти та охорони здоров’я у сільській місцевості, що запобігатиме відпливу цих спеціалістів із села та створить умови для залучення кваліфікованих випускників профільних вищих навчальних закладів до роботи у сільській місцевості», — переконана Вікторія Бабич.