Її опубліковано на офіційному сайті харківського клубу.
— Шановні вболівальники, дорогі друзі, звертаюся, щоб повідомити про зміни у системі управління ФК «Металіст». З 24 грудня 2012 року я складаю з себе повноваження президента клубу та передаю зобов’язання з його фінансування іншому інвестору.
Сім років тому, коли взявся за «Металіст», у клубу замість стадіону були руїни, замість бази й академії — болото. Команда вилетіла з вищого дивізіону до Першої ліги, понад 20 років не з’являлася на єврокубковій арені.
Ми стартували з 173-го місця у клубному рейтингу УЄФА, а тепер стабільно входимо до числа 30 найкращих клубів Європи. Окрім того, клуб тепер має базу такого рівня, який, на думку футбольних експертів, можна порівняти з інфраструктурою «Барселони» або «Баварії». Харкову більше не треба віддавати своїх юних футбольних талантів в інші клуби — тисячі хлопців мають можливість навчатися в академії «Металіста».
Протягом семи років я інвестував понад 570 мільйонів доларів у розвиток ФК «Металіст» і підготовку Харкова до Євро-2012, вкладаючи в усе, що я робив, не тільки гроші, а й частину свого серця та своєї душі. Але є єдина (вона ж головна) причина, через яку я змушений залишити клуб: незрозумілі претензії міської влади до мене як до інвестора і, як наслідок, безпрецедентний психологічний тиск, який чиниться на команду і колектив. Ця нездорова атмосфера ставить під загрозу все, що створено важкою працею багатьох людей.
Тому, йдучи, я не кидаю «Металіст» напризволяще, а дію в його інтересах. Зі зміною інвестора усувається особистісний фактор, при цьому зберігається джерело фінансування клубу.
Я дякую всім, кому дорогий «Металіст», за спільну роботу й підтримку. Залишаючи клуб, я не перестаю бути його відданим уболівальником і патріотом Харкова...
P.S. Група компаний «ГазУкраїна» повідомила про домовленість щодо придбання ФК «Металіст» у бізнесмена Олександра Ярославського. Відтепер вона виступатиме інвестором цього клубу.