Українські клуби тепер можуть будувати конкретні плани підготовки до наступних матчів в єврокубках, адже вони вже знають своїх суперників. Зрозуміло, що нам цікаво було дізнатися думку про наші команди наставників конкурентів.

Юрген Клопп: «Це величезний спортивний виклик»

Матчі дортмундської «Боруссії» та донецького «Шахтаря» в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів будуть дуже захопливими, і німцям буде нелегко. Про це журналістам ФРН заявив тренер «Боруссії» Юрген Клопп.

— Це величезний спортивний виклик, — зазначив він. —  Гратимуть команди, які піднесли багато сюрпризів на груповому етапі. «Шахтар» показує дуже сильну гру, і ми повинні дуже ретельно вивчити футбол, котрий демонструє наш суперник, перш ніж летіти в Україну.

Звичайно, ми можемо перемогти, але для успіху потрібно добре попрацювати.

А в Бордо купуватимуть... тепле взуття

Тренер французького «Бордо» Франсіс Жийо радий тому, що в 1/16 фіналу Ліги Європи його команда зіграє з київським «Динамо». Про це він заявив, коментуючи результати жеребкування:

— Я радий жеребу. Нам могли дістатися клуби куди сильніші за «Динамо». Єдине — ми вирушимо до країни, де, напевно, лежатиме сніг. Тому нам необхідно буде обзавестися теплим взуттям. А ще ми не знатимемо, в якій формі підійдуть кияни до нашої очної зустрічі — чесно кажучи, не в курсі, коли поновлюється чемпіонат в Україні. Щодо футболістів, то я трохи знайомий з грою Брауна Ідейе, який свого часу виступав за «Сошо»...

«Металіст» вивчатимуть

Наставник англійського «Ньюкасла» Алан Пардью мало що може сказати про свого суперника в єврокубку. Про це він розповів каналу Sky Sports після жеребкування у Ньоні:

— Чи багато я знаю про «Металіст»? Та не дуже, якщо чесно. Вони виграли свою групу, тому це непростий варіант для нас. Та й з точки зору далекої подорожі це жеребкування важке. Про суперника знаю дуже мало. Мабуть, краще утриматися від коментарів до того моменту, коли я трохи його вивчу.

Швейцарці прагнутимуть не пропустити багато

«Базелю» варто бути дуже обережним, щоб не пропустити багато у матчах з «Дніпром». Це слова директора швейцарського клубу Георга Гайца.

— «Дніпро» — дуже сильна команда, яка відома своїм тренером Гуанде Рамосом. У складі українського клубу виступає Самуель Інкум, який раніше грав у нас. Але знаю, що він останнім часом мало виходив на поле.

У «Дніпра» чимало хороших атакувальних гравців, і нам варто бути дуже обережними, щоб не пропустити багато. Особливо у першому матчі вдома, — зазначив Г. Гайнц.

За його словами, мету пройти далі ставить перед собою і «Дніпро», але шанси можна оцінити як 50 на 50.