У першій половині наступного року на Столичному шосе розпочнеться будівництво багатофункціонального спорткомплексу. Він, як очікується, прийме матчі Євробаскету-2015.
Приблизний бюджет проекту оцінюється в 110 мільйонів доларів, а його розробкою займається литовсько-американська компанія. За основу взято каунаську «Жальгіріс-Арену» на 17 500 місць, де відбувся фінал баскетбольного чемпіонату Європи-2011.
— Ми давно планували побудувати такий спорткомплекс, — розповів Олег Пономарьов, операційний директор девелоперської компанії, що переймається даним проектом. — Спочатку розглядалася можливість будівництва залу на 12 тисяч глядачів, навіть почалося проектування. Але після того як Україна отримала право на проведення Євробаскету, а Київ став одним із претендентів на фінальний поєдинок, кількість місць було остаточно збільшено до 20 тисяч.
Це задовольнить потреби і відповідатиме регламентам всіх спортивних федерацій для проведення ключових матчів. Також враховуємо й інші вимоги до різних змагань.
Приміром, на прохання Федерації хокею України зал, який спочатку адаптувався під матчі баскетбольних і гандбольних команд, а також турнірів з футзалу, збільшено до розмірів 60 на 29 метрів, що відповідає вимогам Міжнародної федерації хокею (ІІХФ).
Як раніше повідомляв президент Федерації баскетболу України Олександр Волков, будівництво арени в Києві розпочнеться в березні 2013 року.