Коли йдеться про те, куди потрібно рухатися Україні, необхідно відповісти на запитання, яка різниця в житті між Європейським і Митним союзами. Так вважає народний депутат, голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«У країнах—членах Європейського Союзу люди живуть на 15 років довше, ніж у країнах—членах Митного союзу. Який рівень заробітної платні? В десятки разів вище, ніж у країнах Митного союзу. Який рівень освіти, який рівень медицини? Який рівень взагалі життя людей», — цитує слова політика прес-служба партії.

Тому, за його словами, Україні потрібно рухатися до ЄС: «До Митного союзу черга на вступ не стоїть, а от до Європейського Союзу черга стоїть. Нам потрібні європейські стандарти». «Нам потрібно, щоб українці відчували себе вільними людьми, а вільними ми будемо себе відчувати тільки у Європейському Союзі», — підкреслив Арсеній Яценюк.

Голова фракції «Батьківщина» зазначив, що основна умова прискорення діалогу між Україною і Європейським Союзом — це припинення політичних переслідувань: «Українській владі треба звільнити Юлію Тимошенко і Юрія Луценка. Це та передумова, яка зніме будь-які питання на шляху інтеграції України до ЄС».

«Усе нині знаходиться в руках української влади. Зупинення політичних переслідувань, реальне політичне бажання і політична воля до того, щоб країна краще жила. Тоді, раніше чи пізніше, ми обов’язково станемо членами Європейського Союзу», — наголосив А. Яценюк.