Найбільший у регіоні виробник випічки — Херсонський хлібокомбінат підняв ціну на продукцію на три відсотки, і відтепер споживачам доведеться платити за хлібину чи батон в середньому на 9—10 копійок дорожче. Воно ніби й небагато, але з початку року той самий батон зріс у ціні на гривню, а це вже суттєво. Заступник голови правління підприємства Надія Дурова пояснила, що ціни змінилися через збільшення закупівельної вартості борошна на внутрішньому ринку, ціни на газ та зменшення обсягів постачання дешевого борошна вищого та першого сортів від Аграрного фонду. Нині його згодні продавати лише в обмежених кількостях і виключно для випуску соціальних сортів хліба. «З минулого літа собівартість випічки зросла на третину, але ми не хочемо шокувати споживачів, тому збільшуємо відпускні ціни поетапно. Цей процес триватиме і надалі», — пояснила Надія Дурова, передає наш власкор Сергій ЯНОВСЬКИЙ.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Мешканці громад тепер можуть впливати на перерозподіл місцевих бюджетів, а депутати зобовʼязані звітувати перед ними 54
-
28 січня Україна відзначає 90-ту річницю з дня народження Василя Симоненка 54
-
3Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив про результати пленарного засідання 8 січня 2025 року 49
-
4Україна наростила молочний експорт в 2024 році 46
-
5Розпочався прийом заявок на насіння та добрива від програми USAID «Врожай» для весняної посівної 45