Найбільший у регіоні виробник випічки — Херсонський хлібокомбінат підняв ціну на продукцію на три відсотки, і відтепер споживачам доведеться платити за хлібину чи батон в середньому на 9—10 копійок дорожче. Воно ніби й небагато, але з початку року той самий батон зріс у ціні на гривню, а це вже суттєво. Заступник голови правління підприємства Надія Дурова пояснила, що ціни змінилися через збільшення закупівельної вартості борошна на внутрішньому ринку, ціни на газ та зменшення обсягів постачання дешевого борошна вищого та першого сортів від Аграрного фонду. Нині його згодні продавати лише в обмежених кількостях і виключно для випуску соціальних сортів хліба. «З минулого літа собівартість випічки зросла на третину, але ми не хочемо шокувати споживачів, тому збільшуємо відпускні ціни поетапно. Цей процес триватиме і надалі», — пояснила Надія Дурова, передає наш власкор Сергій ЯНОВСЬКИЙ.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1На Тернопільщині цьогоріч з'явиться великий сучасний рекреаційний пункт 400
-
2Кредитування аграріїв цього року сягнуло майже 5 млрд гривень 76
-
3Зустрічі і пряме спілкування з молоддю завжди надихають! 65
-
4Законопроєкт щодо врегулювання питання проведення обов’язкової евакуації рекомендовано прийняти за основу 62
-
5Особливості оливи 5w30: економія пального та захист двигуна 51