Найбільший у регіоні виробник випічки — Херсонський хлібокомбінат підняв ціну на продукцію на три відсотки, і відтепер споживачам доведеться платити за хлібину чи батон в середньому на 9—10 копійок дорожче. Воно ніби й небагато, але з початку року той самий батон зріс у ціні на гривню, а це вже суттєво. Заступник голови правління підприємства Надія Дурова пояснила, що ціни змінилися через збільшення закупівельної вартості борошна на внутрішньому ринку, ціни на газ та зменшення обсягів постачання дешевого борошна вищого та першого сортів від Аграрного фонду. Нині його згодні продавати лише в обмежених кількостях і виключно для випуску соціальних сортів хліба. «З минулого літа собівартість випічки зросла на третину, але ми не хочемо шокувати споживачів, тому збільшуємо відпускні ціни поетапно. Цей процес триватиме і надалі», — пояснила Надія Дурова, передає наш власкор Сергій ЯНОВСЬКИЙ.
Популярне за тиждень
-
1Сьогодні Українському радіо виповнюється 100 років 112
-
2Чернівці вітають відомого журналіста та письменника з бойовою нагородою 93
-
3Удосконалення законодавства про індустріальні парки — один із добрих прикладів системної роботи Комітету з питань економічного розвитку 93
-
4У Ганновері (ФРН) відбулася конференція «Можливості та виклики щодо євроінтеграції для галузі тваринництва в Республіці Молдова та Україні» 76
-
5Законопроєкт, яким вносяться зміни до Закону «Про лобіювання», рекомендовано прийняти за основу 65